Kiemelt hírek

Kiemelt hírek

Tisztelt Ügyfeleink!

Az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény (továbbiakban: Art.) 2. számú mellékletének II. pontja alapján az önkormányzatunknál bevezetett építményadó, a telekadó, a gépjárműadó, és az iparűzési adó második féléves (illetve előleg) befizetések határideje: 2015. szeptember 15. napja. További részleteket a címre kattintva tekinthetik meg.

A tavalyi évhez hasonlóan idén 2015.október 27-én kedden kerül sor a lomtalanításra és a veszélyes hulladék begyűjtésére is. A lomtalanítás az előző évekhez hasonlóan reggel 08.00 órakor kezdődik. Kérjük, hogy mindenki a saját ingatlanja elé helyezze ki a lomokat a lomtalanítás napján reggel 8 óráig. Ezen időpont után kihelyezett hulladékok nem kerülnek elszállításra!

Tisztelt Mogyoródi Lakosok!
Mogyoród településfejlesztési koncepcióját a készülő helyi építési szabályzat előkészítéseként el kell készíteni. A koncepció meghatározza településünkön a rövid, 5 éves távlatban a fejlesztéseket, illetve hosszú távra is kijelöl fejlesztési irányokat. Fontos, hogy a koncepció összeállítása során a valós igényeket megismerve, a mindennapi igényekhez igazítva készüljön el a dokumentum. Ehhez kérem az Önök segítségét.  A koncepció vázát, az előzetes elképzelést  a honlapunkon a jobb oldalsávban található Helyi Építési Szabályzat ikonra kattintva érhetik el. Kérem, ha a településünk fejlesztésével kapcsolatosan van ötletük, észrevételük vagy a feltett kérdésekre kiegészítő javaslatuk, írják meg!
Várom észrevételeiket írásban a mucsine@mogyorod.hu e-mail címre.

Mucsiné Jusztin Erzsébet főépítész

Az elmúlt időszakban többször előfordult un. „trükkös lopás”, amit jellemzően időskorú személyek sérelmére követnek el. A mellékelt rendőrségi felhívás megelőzési célzatú tájékoztatás.

Mogyoród Nagyközség Önkormányzata szeretné a községünk területén működő vállalkozóit segíteni. Azt tervezzük, hogy – a lakosság és a vállalkozók számára teljesen ingyenesen – egy tájékoztató füzetet adunk ki „Mogyoródi Kisokos 2015” címmel. Az Önkormányzat vállalja, hogy a kiadványt Mogyoród illetékességi területén belül minden háztartásba eljuttatja. A címre kattintva találhatók a további információk.

A parlagfű nagymértékű felszaporodásának a közegészségügyi és gazdasági károsító hatása számottevő Az utóbbi években a belterületeken az önkormányzatok és a lakosság jelentős erőfeszítéseket tettek a parlagfű visszaszorításában. A parlagfű elleni védekezés elsősorban az ingatlan tulajdonosának, illetve használójának a kötelezettsége. A hatóságok feladata, hogy - amennyiben a tulajdonos nem tesz eleget a kötelezettségének - a mulasztók költségén elrendelik az ún. közérdekű védekezést, emellett növényvédelmi bírságot szabnak ki.

Advertisement

Rendeletek, Képviselő-testületi ülések

- Rendeletek
- Képviselő-testületi határozatok
- Képviselő-testületi előterjesztések

Kereskedelmi és ipari tevékenységek nyilvántartása

- Zenés-táncos rendezvények
- Bejelentésköteles tevékenységek
- Ipari tevékenységek nyilvántartása
- Megszűnt kereskedelmi tevékenységek
- Működési engedélyek
- Szálláshelyek nyilvántartása

Közérdekű információk

- Közérdekű információk

Egyéb