shadow_left

Get Adobe Flash player

Shadow_R
 
Kezdőlap
2014. augusztus 21.
Felhívás | X Bezárás
 
Bejelentkezés

Jelszó
Emlékezz rám
Még nincs azonosítója? Regisztráljon
 
   
Eseménynaptár
2014. August 2014. September
Ke Sz Cs Sz Va
31. hét 1 2 3
32. hét 4 5 6 7 8 9 10
33. hét 11 12 13 14 15 16 17
34. hét 18 19 20 21 22 23 24
35. hét 25 26 27 28 29 30 31
 
Képgaléria
 
MOGYORÓDI HÍREK
 
 
Keresés
 
Látogatottság
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
 
 
 
 

Tájékoztató zöldhulladék elszállításról
2013. november 14.

Tájékoztató zöldhulladék elszállításról

 

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2013.november 15-én zöldhulladék szállítás lesz. A zsákok a Nonprofit Kft-nél (Mogyoród, Gödöllői út 17.) 70.-Ft/db áron vásárolhatóak meg. Kérjük, hogy a zsákokat reggel 7 óráig tegyék ki ingatlanjaik elé. Felhívjuk figyelmüket, hogy a 7 óra után kihelyezett zsákok nem kerülnek elszállításra.

 

 

 

Mogyoródi Polgármesteri Hivata

 
Országgyűlési képviselői fogadó órák Mogyoródon
2013. november 13.
Fogadóórák Mogyoródon
 
Erzsébet-utalvány értesítés
2013. november 08.

ÉRTESÍTÉS

Ezúton értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 20/A.§ (1) bekezdése szerint a települési önkormányzat jegyzője annak a gyermeknek, fiatal felnőttnek, akinek rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultsága

a)99 a tárgyév augusztus 1-jén fennáll, a tárgyév augusztus hónapjára tekintettel,

b) a tárgyév november 1-jén fennáll, a tárgyév november hónapjára tekintettel természetbeni támogatást nyújt fogyasztásra kész étel, tanszer és ruházat vásárlására felhasználható – Gyermekvédelmi Erzsébet-utalvány formájában.

A gyámhatóságokról, valamint a gyermekvédelmi és gyámügyi eljárásról szóló 149/1997. (IX.10.) Korm. rendelet módosítása szerint a természetbeni támogatás kapcsán a kifizetési határidők is megváltoztak. A minisztériumi rendelkezés alapján az Üdülési Szolgálat november 24-éig juttatja el az Erzsébet-utalványokat a települési önkormányzatoknak, akik ezután az időpont után tudják az utalványokat a jogosultaknak átadni.

Az Erzsébet-utalványok átvételének időpontjáról az önkormányzat honlapján, hivatalunk hirdetőtábláján, valamint a helyi oktatási és egészségügyi intézmények hirdetőtábláján kifüggesztett értesítőkből kaphatnak majd tájékoztatást. 

Kérjük kísérjék azokat figyelemmel!

Mogyoród, 2013.11.05.

  

                                                             

                                                                                 Dr. Moldván Tünde s.k.

                                                                                              jegyző


 
Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívása szén-monoxid mérgezés veszélyeire
2013. november 04.

Szén-monoxid mérgezés veszélyei – „ne adjunk lehetőséget a csendes gyilkosnak"

Kéménytűz, füst és szén-monoxid-mérgezés - mindez megelőzhető

 
A szén-monoxid-mérgezés az egyik leggyakoribb háztartási baleset, amelyet legtöbbször a nem megfelelő műszaki állapotú, vagy a helytelenül használt tüzelőberendezés, kémény, kályha, kandalló, gázsütő, gázszárító, gázkazán, gáz vízmelegítő vagy vegyes tüzelésű kazán okozza. A szénvegyületek tökéletlen égése során képződő színtelen, szagtalan gáz valamely rendellenesség miatt a lakótérbe kerül, és megmérgezi az ott tartózkodókat. A szén-monoxid rendkívül agresszív, mérges gáz. Belélegezve a tüdőn át a vérbe kerül, ahol kétszázötvenszer intenzívebben kötődik a vér hemoglobinjához, mint az oxigén, vagyis megakadályozza az oxigénfelvételt.

A tragédiák és balesetek azonban odafigyeléssel, öngondoskodással megelőzhetőek!

A legfontosabb, hogy az állampolgárok minden fűtési szezon előtt ellenőriztessék a tüzelő- és fűtőberendezések, illetve a kémények műszaki állapotát, karbantartottságát – ezzel máris fontos lépést tesznek saját biztonságuk érdekében.

Tehát a balesetek megelőzése érdekében különös gondot kell fordítani a kémények karbantartására is, hiszen a tragédiák gyakori okai a nem megfelelően működő kémények. Sajnos sokszor előfordul, hogy a lakásba nem tudott bejutni a kéményseprő, annak érdekében, hogy az égéstermék-elvezető időszakos felülvizsgálatát, ellenőrzését elvégezhesse. Ezeknek az ingatlanoknak tulajdonosával, használójával szemben szükség esetén a tűzvédelmi hatóság eljárást kezdeményez.

A kéményseprő-ipari közszolgáltató vizsgálatai során több esetben állapítottak meg a kéményseprők közvetlen élet- és vagyonbiztonság veszélyeztetést, ezekben az esetekben értesítették a területileg illetékes tűzvédelmi hatóságot, amely haladéktalanul megtiltotta az égéstermék-elvezető további használatát a hiányosság megszüntetéséig, illetve annak a hatóság felé történő igazolásáig.

Az ellenőrzést szakemberre kell bízni, aki a műszaki biztonsági felülvizsgálat elvégzésére is jogosult. Fontos az is, hogy azokat a helyiségeket, amelyekben a tüzelőberendezések találhatóak, rendszeresen szellőztessék, így is megakadályozható a mérgező gázok felhalmozódása. A szellőző nyílásokat semmilyen esetben sem szabad eltömni, elzárni, és szabad keresztmetszetüket időszakonként ellenőrizni kell.

Tudnivaló, hogy a szén-monoxid már rendkívül alacsony koncentrációban mérgező. Ha a levegőben a koncentrációja eléri az egy százalékot, gyakorlatilag másodpercek alatt bekövetkezik az eszméletvesztés, majd a halál. A védekezés egyik legfontosabb biztosítéka a szén-monoxid-érzékelő, ugyanis a színtelen, szagtalan, a levegőnél szinte alig könnyebb, nem irritáló gázt az ember nem érzi, de egy pár ezer forintos beruházással biztonságossá teheti lakását. Igazgatóságunk nyomatékosan ajánlja ezen riasztó berendezések felszerelését, hiszen ezek a készülékek azonnal jelzik a szén-monoxid-koncentráció emelkedését. A szén-monoxiddal kapcsolatos súlyos balesetek igen gyakran éjszaka történnek, amikor a gáz hatásának kitett ember alszik. A CO riasztó készülékek azonban olyan hangos jelzést adnak, hogy az álmából is felriasztja az embert. A szén-monoxid érzékelők közül olyan típusút kell választani, amely az EN 50 291 vizsgálati szabványnak megfelelő.

Ha indokolatlan fejfájás, szédülés, émelygés, a látás- és hallásképesség csökkenésének tüneteit észleli az ember, szén-monoxid mérgezésre lehet gyanakodni. A gázkészüléket azonnal el kell zárni, és ki kell szellőztetni a lakást. Tiszta levegőn a vérben lekötött szén-monoxidnak mintegy fele egy óra alatt távozik. Vagyis ha a mérgezést szenvedett ember elhagyja a szén-monoxiddal telített helyiséget, enyhülnek a tünetek.

A Gödöllő Katasztrófavédelmi Kirendeltség felhívja a lakosság figyelmét, hogy gázüzemű vagy vegyes tüzelésű fűtési technikák esetén fokozott figyelmet kell fordítani arra, hogy az új típusú nyílászárók megfelelő szellőzőnyílással legyenek ellátva. Fontos, hogy a szellőzőnyílásokat szakember szerelje be. Régebbi típusú nyílászárók esetén felülvizsgálatot, ellenőrzést érdemes végeztetni. Ez különösen fontos azoknál az ingatlanoknál, ahol konyhai elszívó berendezés működik. Ugyanis a konyhai elszívó képes a  kéményből az égésterméket „visszaszívni” a lakótérbe. Ha azonban szabadok a szellőző nyílások, ez a depresszió nem következhet be.

Legfontosabb tanácsok:

  • Rendszeresen ellenőriztesse a kéményeket, a kazánokat, kályhákat, ezeket szakemberrel szereltesse be, vizsgáltassa felül!
  • Szerezzen be szén-monoxid-érzékelő jelzőkészüléket, amely a mérgezés veszélyére figyelmezteti Önt! 
  • Ügyeljen arra, hogy a szellőzőnyílások mindig szabadon maradjanak! 
  • Rendszeresen szellőztesse a tüzelő- fűtőberendezések helyiségeit!

 

 
ELMŰ panaszpont kialakítása
2013. október 19.

ELMŰ panaszpont kialakítása


Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az ELMŰ Nyrt. Mogyoródon is megnyitotta un. panaszpont irodáját.

A panaszpont irodában helyszíni ügyintézés nem történik, ott kizárólag kérelmek, panaszok benyújtására van lehetőség, melyek továbbításra kerülnek az ELMŰ-ÉMÁSZ Ügyfélszolgálata felé.

Ügyfélfogadás helye: 2146 Mogyoród, Gödöllői út 17. (Non Profit Kft. iroda)

Ügyfélfogadás ideje:

csütörtök: 14.00 -18.00

péntek: 8.00 – 12.00

Tel: 06/28-440-276 (Kizárólag a fenti időszakban hívható)


 
Meghívó az 56-os megemlékezésre
2013. október 11.
56-os megemlékezés plakátja
 
Vadkárügyi tájékoztató
2013. október 07.

Lakossági tájékoztató vadkárügyben 
 
 
 
Bursa Hungarica Önsztondíjpályázat
2013. október 07.

Tájékoztató a Bursa Hungarica 2014-es önsztöndíj pályázatáról. 

 Letöltés 

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 65 - 72 / 326

 

  KÖSZÖNTŐ

Babicz László
polgármester
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
Szavazás
Pillanatnyilag nincs kitölthető közvéleménykutatás
 
Online felhasználók
Jelenleg 1 vendég online