shadow_left

Get Adobe Flash player

Shadow_R
 
Kezdőlap
2014. szeptember 24.
Felhívás | X Bezárás
 
Bejelentkezés

Jelszó
Emlékezz rám
Még nincs azonosítója? Regisztráljon
 
   
Eseménynaptár
2014. September 2014. October
Ke Sz Cs Sz Va
36. hét 1 2 3 4 5 6 7
37. hét 8 9 10 11 12 13 14
38. hét 15 16 17 18 19 20 21
39. hét 22 23 24 25 26 27 28
40. hét 29 30
 
Képgaléria
 
MOGYORÓDI HÍREK
 
 
Keresés
 
Látogatottság
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
 
 
 
 

Jézus kiállítás
2013. november 18.
Jézus kiállítás meghívó
 
Nav közlemény
2013. november 14.
NAV Sajtóközlemény
 
Tájékoztató zöldhulladék elszállításról
2013. november 14.

Tájékoztató zöldhulladék elszállításról

 

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2013.november 15-én zöldhulladék szállítás lesz. A zsákok a Nonprofit Kft-nél (Mogyoród, Gödöllői út 17.) 70.-Ft/db áron vásárolhatóak meg. Kérjük, hogy a zsákokat reggel 7 óráig tegyék ki ingatlanjaik elé. Felhívjuk figyelmüket, hogy a 7 óra után kihelyezett zsákok nem kerülnek elszállításra.

 

 

 

Mogyoródi Polgármesteri Hivata

 
Országgyűlési képviselői fogadó órák Mogyoródon
2013. november 13.
Fogadóórák Mogyoródon
 
Erzsébet-utalvány értesítés
2013. november 08.

ÉRTESÍTÉS

Ezúton értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 20/A.§ (1) bekezdése szerint a települési önkormányzat jegyzője annak a gyermeknek, fiatal felnőttnek, akinek rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultsága

a)99 a tárgyév augusztus 1-jén fennáll, a tárgyév augusztus hónapjára tekintettel,

b) a tárgyév november 1-jén fennáll, a tárgyév november hónapjára tekintettel természetbeni támogatást nyújt fogyasztásra kész étel, tanszer és ruházat vásárlására felhasználható – Gyermekvédelmi Erzsébet-utalvány formájában.

A gyámhatóságokról, valamint a gyermekvédelmi és gyámügyi eljárásról szóló 149/1997. (IX.10.) Korm. rendelet módosítása szerint a természetbeni támogatás kapcsán a kifizetési határidők is megváltoztak. A minisztériumi rendelkezés alapján az Üdülési Szolgálat november 24-éig juttatja el az Erzsébet-utalványokat a települési önkormányzatoknak, akik ezután az időpont után tudják az utalványokat a jogosultaknak átadni.

Az Erzsébet-utalványok átvételének időpontjáról az önkormányzat honlapján, hivatalunk hirdetőtábláján, valamint a helyi oktatási és egészségügyi intézmények hirdetőtábláján kifüggesztett értesítőkből kaphatnak majd tájékoztatást. 

Kérjük kísérjék azokat figyelemmel!

Mogyoród, 2013.11.05.

  

                                                             

                                                                                 Dr. Moldván Tünde s.k.

                                                                                              jegyző


 
Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívása szén-monoxid mérgezés veszélyeire
2013. november 04.

Szén-monoxid mérgezés veszélyei – „ne adjunk lehetőséget a csendes gyilkosnak"

Kéménytűz, füst és szén-monoxid-mérgezés - mindez megelőzhető

 
A szén-monoxid-mérgezés az egyik leggyakoribb háztartási baleset, amelyet legtöbbször a nem megfelelő műszaki állapotú, vagy a helytelenül használt tüzelőberendezés, kémény, kályha, kandalló, gázsütő, gázszárító, gázkazán, gáz vízmelegítő vagy vegyes tüzelésű kazán okozza. A szénvegyületek tökéletlen égése során képződő színtelen, szagtalan gáz valamely rendellenesség miatt a lakótérbe kerül, és megmérgezi az ott tartózkodókat. A szén-monoxid rendkívül agresszív, mérges gáz. Belélegezve a tüdőn át a vérbe kerül, ahol kétszázötvenszer intenzívebben kötődik a vér hemoglobinjához, mint az oxigén, vagyis megakadályozza az oxigénfelvételt.

A tragédiák és balesetek azonban odafigyeléssel, öngondoskodással megelőzhetőek!

A legfontosabb, hogy az állampolgárok minden fűtési szezon előtt ellenőriztessék a tüzelő- és fűtőberendezések, illetve a kémények műszaki állapotát, karbantartottságát – ezzel máris fontos lépést tesznek saját biztonságuk érdekében.

Tehát a balesetek megelőzése érdekében különös gondot kell fordítani a kémények karbantartására is, hiszen a tragédiák gyakori okai a nem megfelelően működő kémények. Sajnos sokszor előfordul, hogy a lakásba nem tudott bejutni a kéményseprő, annak érdekében, hogy az égéstermék-elvezető időszakos felülvizsgálatát, ellenőrzését elvégezhesse. Ezeknek az ingatlanoknak tulajdonosával, használójával szemben szükség esetén a tűzvédelmi hatóság eljárást kezdeményez.

A kéményseprő-ipari közszolgáltató vizsgálatai során több esetben állapítottak meg a kéményseprők közvetlen élet- és vagyonbiztonság veszélyeztetést, ezekben az esetekben értesítették a területileg illetékes tűzvédelmi hatóságot, amely haladéktalanul megtiltotta az égéstermék-elvezető további használatát a hiányosság megszüntetéséig, illetve annak a hatóság felé történő igazolásáig.

Az ellenőrzést szakemberre kell bízni, aki a műszaki biztonsági felülvizsgálat elvégzésére is jogosult. Fontos az is, hogy azokat a helyiségeket, amelyekben a tüzelőberendezések találhatóak, rendszeresen szellőztessék, így is megakadályozható a mérgező gázok felhalmozódása. A szellőző nyílásokat semmilyen esetben sem szabad eltömni, elzárni, és szabad keresztmetszetüket időszakonként ellenőrizni kell.

Tudnivaló, hogy a szén-monoxid már rendkívül alacsony koncentrációban mérgező. Ha a levegőben a koncentrációja eléri az egy százalékot, gyakorlatilag másodpercek alatt bekövetkezik az eszméletvesztés, majd a halál. A védekezés egyik legfontosabb biztosítéka a szén-monoxid-érzékelő, ugyanis a színtelen, szagtalan, a levegőnél szinte alig könnyebb, nem irritáló gázt az ember nem érzi, de egy pár ezer forintos beruházással biztonságossá teheti lakását. Igazgatóságunk nyomatékosan ajánlja ezen riasztó berendezések felszerelését, hiszen ezek a készülékek azonnal jelzik a szén-monoxid-koncentráció emelkedését. A szén-monoxiddal kapcsolatos súlyos balesetek igen gyakran éjszaka történnek, amikor a gáz hatásának kitett ember alszik. A CO riasztó készülékek azonban olyan hangos jelzést adnak, hogy az álmából is felriasztja az embert. A szén-monoxid érzékelők közül olyan típusút kell választani, amely az EN 50 291 vizsgálati szabványnak megfelelő.

Ha indokolatlan fejfájás, szédülés, émelygés, a látás- és hallásképesség csökkenésének tüneteit észleli az ember, szén-monoxid mérgezésre lehet gyanakodni. A gázkészüléket azonnal el kell zárni, és ki kell szellőztetni a lakást. Tiszta levegőn a vérben lekötött szén-monoxidnak mintegy fele egy óra alatt távozik. Vagyis ha a mérgezést szenvedett ember elhagyja a szén-monoxiddal telített helyiséget, enyhülnek a tünetek.

A Gödöllő Katasztrófavédelmi Kirendeltség felhívja a lakosság figyelmét, hogy gázüzemű vagy vegyes tüzelésű fűtési technikák esetén fokozott figyelmet kell fordítani arra, hogy az új típusú nyílászárók megfelelő szellőzőnyílással legyenek ellátva. Fontos, hogy a szellőzőnyílásokat szakember szerelje be. Régebbi típusú nyílászárók esetén felülvizsgálatot, ellenőrzést érdemes végeztetni. Ez különösen fontos azoknál az ingatlanoknál, ahol konyhai elszívó berendezés működik. Ugyanis a konyhai elszívó képes a  kéményből az égésterméket „visszaszívni” a lakótérbe. Ha azonban szabadok a szellőző nyílások, ez a depresszió nem következhet be.

Legfontosabb tanácsok:

  • Rendszeresen ellenőriztesse a kéményeket, a kazánokat, kályhákat, ezeket szakemberrel szereltesse be, vizsgáltassa felül!
  • Szerezzen be szén-monoxid-érzékelő jelzőkészüléket, amely a mérgezés veszélyére figyelmezteti Önt! 
  • Ügyeljen arra, hogy a szellőzőnyílások mindig szabadon maradjanak! 
  • Rendszeresen szellőztesse a tüzelő- fűtőberendezések helyiségeit!

 

 
ELMŰ panaszpont kialakítása
2013. október 19.

ELMŰ panaszpont kialakítása


Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az ELMŰ Nyrt. Mogyoródon is megnyitotta un. panaszpont irodáját.

A panaszpont irodában helyszíni ügyintézés nem történik, ott kizárólag kérelmek, panaszok benyújtására van lehetőség, melyek továbbításra kerülnek az ELMŰ-ÉMÁSZ Ügyfélszolgálata felé.

Ügyfélfogadás helye: 2146 Mogyoród, Gödöllői út 17. (Non Profit Kft. iroda)

Ügyfélfogadás ideje:

csütörtök: 14.00 -18.00

péntek: 8.00 – 12.00

Tel: 06/28-440-276 (Kizárólag a fenti időszakban hívható)


 
Meghívó az 56-os megemlékezésre
2013. október 11.
56-os megemlékezés plakátja
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 73 - 80 / 336

 

  KÖSZÖNTŐ

Babicz László
polgármester
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 
Szavazás
Pillanatnyilag nincs kitölthető közvéleménykutatás
 
Online felhasználók