Helyi hírek

2017. szeptember 22. 14:38
Fóti út

Idén a Mogyoródon áthaladók, de különösen a mogyoródiak tapasztalhatták, hogy az országos utak (Fóti út és Gödöllői út – 2101 j. országos út) mellett a belterület egyes részein nem volt a gyom, a parlagfű kaszálva, ami sok bosszúságot okozott.
A Mogyoród Nonprofit Kft. az elmúlt napokban – egyéb önkormányzati feladatokat háttérbe szorítva - intézkedett  ezen útszakaszok padkáinak kaszálásáról. A településüzemeltető cégünk munkatársaihoz azonban sok megjegyzés érkezett, így fontosnak tartjuk a „Miért csak most?” kérdésre megadni a választ, amit az alábbiakban olvashat.

2017. szeptember 6. 09:52

Mogyoród közterületeinek többsége rendelkezik a képviselő-testület döntésén alapuló elnevezéssel, amelyek elhelyezkedését segítő koordinátákat és helyrajzi számot tartalmazó listája a mellékletben tanulmányozható.

2017. június 2. 12:41

A Windhager Kft. Decens Kiadója szerkesztésében megjelent a Szent László király és emlékezete népünk mondáiban c.kiadvány. A kiadvánnyal kapcsolatosan érdeklődni a kiadónál lehet (windhager@decens.eu, 30-335-9050).

2017. június 1. 17:39

A hosszú téli esték után mindenki azt várja, hogy minél több időt tudjon végre kint tölteni a szabadban. Elérkezett a kinti programok ideje, amikor a barátokkal a kertben sütögetve, a gyerekekkel játszva telhetnek az esték, hétvégék. Milyen jó érzés a frissen levágott fű és a virágzó fák illatát belélegezve beszélgetni, pihenni.

2017. május 21. 11:46

A 2101. jelű országos út (Fóti út) és a Napraforgó utca mellékelt vázrajz szerinti szakaszán 2017. május 22-én (Hétfő) 11 - 17 óra között, és 2017. május 23-án (Kedd) 08 - 14 óra között ideiglenes közúti forgalmi rend lesz érvényben távvezetéken folytatott munkálatok miatt.
A fent jelölt időszakban jelzőőrös forgalomirányításra, illetve a gépjármű forgalom korlátozására kell számítani legfeljebb 5-8 perc időtartamban.

Ugyancsak forgalom korlátozás várható az M3 autópálya Ring pihenőnél, a le és felhajtónál a felsővezetéken végzett munkálatok miatt!

2017. április 30. 19:06

Minden érdeklődőt ezúton tájékoztatunk arról, hogy Mogyoród Nagyközség hivatalos weboldalának jobb oldali "Mogyoródi hírek" blokkjában az e-mail címének megadásával feliratkozhat hírlevelünkre. A feliratkozással első kézből értesülhet az önkormányzati újság megjelenéséről és egyéb kiemelten fontos híreinkről!

2017. április 10. 14:58

A 2017.évi hulladékszállítási naptár, mely tartalmazza a szelektív és a zöldhulladék elszállítását is INNEN letölthető. 

LOMTALANÍTÁS háztartásonként történik, egyedileg a közszolgáltatóval történő egyeztetés alapján.

2017. április 6. 23:38

Rövid beszámoló, köszönetnyilvánítás és képek a környezetvédelem jegyében !

(Főoldal » Település » Magunkról » Fotóalbum » ITT  megtekinthető)

2017. április 3. 13:51

Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy utcai vízcső javítása, hiba elhárítás miatt ideiglenes jelleggel teljes szélességben lezárásra kerül a Dózsa György út  Somlói út – Főtér közötti szakasza 2017. április 3–tól várhatóan április 7-ig. Az átmenő forgalom közlekedése korlátozásra kerül, a 321-es  autóbusz terelt útvonalon közlekedik (melléklet szerint), az ingatlanok megközelítése a kihelyezett jelzőtáblák szerint történhet.

A hiba elhárításáig szíves türelmüket és megértésüket kérjük!

2017. március 24. 09:43

Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy országos tűzgyújtási tilalom van érvényben, mely idején tilos tüzet gyújtani az erdőterületeken, valamint a fásításokban és az ezek 200 méteres körzetén belül lévő külterületi ingatlanokon. Ide értendők a felsorolt területeken található tűzrakó helyek, a vasút és közút menti fásítások, de tilos a parlag- és gazégetés is. Ezen kívüli lakott területeken a helyi rendelet van érvényben. Ettől függetlenül  kérjük, hogy a zöldhulladék égetést lehetőség szerint kerüljék a levegő tisztaságának megőrzése érdekében, amelyhez segítség lehet a közszolgáltató általi zöldhulladék elszállítása is.

Oldalak